La Sala penal de l'Audiència Nacional ha ordenat l'ingrés a la presó de l'expresident d'Afinsa Juan Antonio Cano Cuevas i els principals directius de la filatèlica, condemnats pels delictes d'estafa, insolvència punible i falsedat dels comptes anuals davant l'estafa piramidal que es va produir amb la compravenda de segells.

Els condemnats tenen un termini de deu dies per ingressar a la presó d'acord amb la sentència que determina que, de no fer-ho en aquest termini, es lliuraran les oportunes ordres de crida i cerca.

L'Audiència Nacional va condemnar el juliol de 2016 a 11 dels 13 exdirectius de l'empresa a penes de fins a 12 anys de presó. Va determinar que es va tractar d'una estafa d'estructura piramidal que va afectar 190.000 «estalviadors procedents de les classes mitjanes» que buscaven guardar fons per a la jubilació o fer front a situacions de crisis.

En relació a les fiances prestades per garantir la llibertat provisional dels condemnats, l'Audiència Nacional determina que seran retornades al moment processal oportú, és a dir, una vegada que ingressin a la presó o se'ls suspengui l'execució de la pena privativa de llibertat.