El negoci assegurador de BBVA ha aconseguit, en el tercer quadrimestre de 2017, arribar a una facturació de més de 16 milions d'euros en primes d'assegurances de nova producció a Catalunya. Aquesta xifra suposa un increment del 74% davant del mateix període de l'any anterior. Així mateix, la contractació de noves pòlisses ha augmentat un 27%, i ha arribat a les 41.000 pòlisses noves. L'evolució per demarcacions és bastant homogènia, amb xifres similars a la mitjana de Catalunya. En el cas de Girona s'han incrementat un 26% les noves pòlisses, que han generat un augment del 75% de la facturació. Cal destacar, però, que el major volum d'altes de setembre a desembre de l'any 2017 es concentra a Barcelona, amb pràcticament 30.000 noves pòlisses.

Pràcticament totes les branques creixen en el període analitzat. Els majors increments en noves pòlisses es produeixen en salut (47%), automòbil (41%) i vida (18%) en el conjunt de Catalunya. En el cas de Girona, els tres tipus d'assegurances amb major creixement en pòlisses són: salut (55%), automòbil (37%) i habitatge (14%). La part del negoci dedicada a les assegurances d'autònoms i pimes també segueix una tendència alcista, amb increments del 59% en facturació i el 47% en pòlisses.

Segons assegura Francisco Rey, director comercial de BBVA Seguros, «els resultats vénen impulsats per una nova forma de relacionar-nos amb el client, posant-lo al centre i desenvolupant solucions per ajudar-lo en la planificació i optimització de les seves despeses».

Nou pla

Així, el BBVA va llançar al juliol el Pla EstarSeguro, un servei que permet als clients particulars i autònoms agrupar, en un únic rebut, les primes de les seves assegurances contractades amb l'entitat. D'aquesta manera, els assegurats poden fraccionar el pagament en 12 mensualitats sense interessos i estalviar, gaudint d'una bonificació de fins al 15% en funció del nombre d'assegurances incloses en el pla. Des del seu llançament, més de 45.000 clients s'han adherit al pla a Catalunya.

A finals de l'any 2016 es va crear a Catalunya una nova unitat d'assegurances que actualment dona feina a 60 persones a la Delegació Territorial situada a Terrassa.

L'àrea d'assegurances del BBVA és una línia de negoci que està molt vinculada a l'activitat diària de la xarxa d'oficines, i que sempre ha destacat per un alt assessorament als seus clients, amb un notable impacte en el compte de resultats. L'especialització del banc en l'assessorament patrimonial i d'estalvi engloba també l'àmbit de les assegurances. Es tracta d'un complement important en la planificació de la cobertura de necessitats de recursos del client i davant de possibles eventualitats imprevistes que sorgeixin.