La gironina Ginvest Asset Management s'ha reconvertit en una Societat Gestora d'Institucions d'Inversió Col·lectiva després de rebre el vistiplau definitiu de la Comissió Nacional del Mercat de Valors. Amb aquest canvi, l'empresa que lidera Carles Planas de Farnés, com a soci director, volen «profitar una excel·lent oportunitat de creixement que suposava la transposició de MIFID II».

En tractar-se d'una empresa enfocada als inversors locals, la societat Ginvest «mai ens hem posat objectius quantitatius», argumenten. Malgrat tot hi ha números que expliquen el canvi: «Fa 5 anys, quan vam començar, tot just disposàvem de 20 milions d'euros i una plantilla de 3 persones. Ara com ara, hem superat els 200 milions d'euros i disposem de 9 professionals per abordar aquest nou projecte».

L'objectiu ara és «incrementar el nostre catàleg de serveis en un escenari de total transparència en costos, podria situar-nos en un marc de competència perfecta amb la Banca Privada tradicional amb l'avantatge de tenir una estructura més dinàmica i flexible», explica el responsable.

«Pensem que l'estructura que millor encaixava era una societat gestora perquè, a més, ens permetia controlar tot el procés de gestió, execució, i control de riscos dels vehicles d'inversió que actualment estàvem assessorant. Vam decidir capitalitzar-nos convenientment per abordar aquest nou projecte i transformar l'EAFI en SGIIC», indiquen.

A partir d'ara s'obre el ventall de noves possibilitats. «Com a Gestora hem incorporat al nostre programa d'activitats, a més de la gestió i administració d'Institucions d'Inversió col·lectiva, la gestió discrecional de carteres - incloses les de Fons de pensions-, l'assessorament financer personalitzat (activitat que ja realitzàvem com EAFI) i la comercialització de productes propis i de tercers. En definitiva, hem incorporat una àmplia gamma de serveis per cobrir qualsevol modalitat d'inversió que requereixin els nostres clients», assenyala Carles Planas de Farnés. L'únic objectiu quantitatiu de la Gestora és no perdre ni un sol client.

D'aquesta manera, refusen «la venda massiva a través de diferents canals de distribució. No és el nostre model de negoci». «Ens definim com una societat gestora que funciona com una empresa global de serveis d'inversió, amb un enfocament client, majoritàriament local», concreta.

El seu treball se centrarà «a formar els nostres clients, buscar l'excel·lència en el servei, incorporar els millors professionals disponibles i, tot això, en un entorn d'exhaustiva supervisió que ens obligarà a no descuidar una estructura organitzativa i tecnològica eficaç i eficient».

Pel que fa als vehicles d'inversió, Ginvest afirma que «l'agregació de patrimonis per perfils de risc ens ha permès promocionar diversos vehicles d'inversió». Recorden que com a EAFI van assessorar dos compartiments de Fons multi actiu i a diverses SICAVS. Segons Carles Planas de Farnés, «el catàleg de productes estarà compost per fons globals multi actiu que respondran a perfils determinats de risc».

Més específicament, també gestionaran un Fons de renda variable europea. A l'equip compten amb Francesca Maset -exdirectora d'inversions de la gestora de Caixa Girona-, i que actualment, està assessorant una SIF luxemburguesa, amb excel·lents resultats que transformaran en Fons per a la seva comercialització a Espanya.

La Direcció General de la Gestora recau en Jordi Justícia, qui ja havia exercit com a director general en la gestora del Grup Caixa de Girona i el mateix Carles Planas de Farnés, qui a part d'exercir la Presidència del Consell d'Administració, dirigeix l'Àrea de Desenvolupament de Negoci. La direcció d'Àrea de Gestió és responsabilitat de Francesca Maset.