ACS i Atlantia han iniciat negociacions per a arribar a un acord sobre la «batalla» d'OPAs que tenen oberta des de fa mesos per fer-se amb el control de la companyia d'autopistes i satèl·lits espanyola Abertis. El grup que presideix Florentino Pérez i la companyia italiana controlada per la família Benetton han confirmat que es troben «en converses» a través d'una comunicació remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Es tracta de negociacions «preliminars», segons va indicar Atlantia en el seu comunicat i, per tant, les dues empreses indiquen que «fins ara no hem arribat a cap acord».

De la seva banda, Criteria CaixaHolding, únic accionista de referència d'Abertis amb un 21,55% del seu capital, va assegurar que no li constaven aquestes negociacions i que, per tant, l'entitat no està participant en les mateixes. En cas que finalment les negociacions desemboquin en un acord, el procés d'OPAs obert per Abertis entraria en una nova fase per la qual les dues empreses podrien repartir-se els actius de la companyia.

Així mateix, es reeditaria la fórmula que va suposar la constitució d'Abertis fa 16 anys, quan el 2002, Aurea, filial de concessions d'autopistes de Dragados, i Accesa, firma també de vies de pagament controlada per La Caixa, van solucionar la pugna d'OPAs que tenien per Iberpistas acordant la integració de les tres firmes, una fusió que va donar lloc a Abertis. A la història recent hi ha un altre cas d'acord en plena competició d'OPAs, la de 2007 per Endesa entre Acciona i Enel, per una banda, i E.ON, per l'altra.