La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha autoritzat l'oferta pública d'adquisició (OPA) de la filial alemanya d'ACS, Hotchtief, sobre la concessionària d'autopistes Abertis, per la qual també competeix la italiana Atlantia. L'oferta, de caràcter voluntari, s'adreça al 100% de les accions del capital social d'Abertis, format per 990.381.308 accions.

La contraprestació oferta per la filial alemanya d'ACS consta de 18,36 euros per acció o bé un canvi de 0,1254 accions de Hochtief de nova emissió per cada acció d'Abertis per a un màxim de 193.530.179 accions (19,54% del capital), equivalents a 24.268.685 accions noves de Hochtief. L'ens regulador espanyol també va autoritzar l'OPA sobre Abertis per part d'Atlantia el 9 d'octubre.

Segons informa la CNMV, aquesta contraprestació incorpora l'ajustament efectuat per ACS després de l'anunci per part d'Abertis de la proposta de pagament d'un dividend per import de 0,40 euros per acció, que se sotmetrà a la junta general d'Abertis i que té previst el repartiment per al 20 de març, moment en què encara no haurà finalitzat el període d'acceptació ja que el termini serà de 30 dies.

Per altra part, ACS haurà de destinar a amortitzar part del préstec bancari subscrit per finançar l'OPA que ha llançat sobre Abertis els recursos que obtingui de l'eventual venda d'actius d'aquest grup, entre ells l'operador de satèl·lits Hispasat i una participació de la companyia de torres de telecomunicacions Cellnex.

La constructora ACS acumula una pujada en Borsa del 13,3% des que dijous passat transcendiren les negociacions que ha emprès amb Atlantia per buscar una solució acordada a la 'batalla' d'Opes que les dues companyies lliuren des de fa mesos pel control d'Abertis.