L'opa conjunta que Atlantia i ACS presentaran per fer-se amb el control del 100% d'Abertis, a raó de 18,36 euros l'acció. Segons han informat les companyies involucrades a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), aquests diners s'abonaran tots en efectiu i no hi haurà contraprestacions en accions (com inicialment sí estava previst en les dues ofertes).

Formalment, serà Hochtief, la filial alemanya d'ACS, qui presentarà l'opa i posteriorment vendrà el 100% d'Abertis una societat holding en la qual Atlantia tindrà el pes majoritari, un 50% més una acció. ACS hi participarà amb un 30% i Hochtief amb un 20% menys una acció.

A l'hora de fer la compra, Hochtief exercitarà el dret de venda forçosa ('squeeze-out') en cas d'arribar al llindar legalment requerit o, alternativament, promourà l'exclusió de negociació a borsa de les accions de la concessionària d'autopistes Abertis.

Les parts capitalitzaran per un import aproximat de 7.000 milions d'euros la societat holding. D'altra banda, Hochtief realitzarà una ampliació de capital fins aproximadament 6,43 milions d'accions que serà subscrita en la seva integritat per ACS a un preu de 146,42% per acció. Igualment, ACS vendrà al mateix preu a Atlantia accions de Hochtief per un valor de fins a 2.500 milions d'euros.

Tal com han informat en el comunicat, les parts tenen intenció de subscriure un contracte a llarg termini als efectes de maximitzar la relació estratègica i les sinergies entre les parts i Abertis en nous projectes de col·laboració públic-privada, tant en projectes en fase d'oferta i construcció com en projectes d'operació.