Els fabricants de joguines almemanys Hape i Beleduc són els nous propietaris d'Eurekakids, amb seu a Riudellots i un dels majors distribuïdors de joguines educatives d'Europa i amb presència a Llatinoamèrica. Hape i Beleduc han tancat un acord amb el fons d'inversió Nazca, que fa set anys va comprar un paquet majoritari de la companyia. Eurekakids ha desenvolupat un model de negoci que combina botigues pròpies, franquícies, venda 'online' i distribució majorista i que compta amb més de 180 establiments distribuïts en 13 països. L'any passat va registrar una facturació propera als 40 milions d'euros.

Erik Mayol i Marta Roget, fundadors d'Eurekakids continuaran liderant el projecte i augmentaran la seva participació en la companyia fins al 40%. Així, els fundadors i la resta de l'equip directiu s'encarregaran del futur desenvolupament de l'empresa. Mayol i Roget van cedir el control accionarial de la companyia al grup Nazca l'any 2011 per tal de finançar un important pla d'expansió. En els darrers set anys, Eurekakids ha més que duplicat la seva cadena d'establiments de 80 a 180 locals i ha impulsat la seva presència internacional de tres a 13 països.

El soci fundador de Nazca, Carlos Carbó, considera que tant Hape com Bedeluc són els "soci ideal per continuar desenvolupant la posició de lideratge de l'empresa a llarg termini".

El conseller delegat de Hape, Peter Handstein, s'ha congratulat d'entrar al capital de Eurekakids. "Després d'estar en la indústria de la joguina educacional durant més de tres dècades i proporcionar servei als nostres socis per fer-los créixer cada dia, ens fem aquesta pregunta: fins a on volem arribar? Amb la nostra inversió en Eurekakids ens recolzarem uns en uns altres ajudant als nostres nens a desenvolupar-se i a estimar jugar", ha indicat.

Per la seva banda, la consellera delegada de Bedeluc, Sabine Handstein, ha assenyalat que aquesta inversió els "ajudarà a fer un pas més per aconseguir els objectius d'ajudar als nens i les seves famílies a tot el món perquè puguin divertir-se i aprendre al mateix temps".

Eurekakids va néixer l'any 2001, quan Mayol va detectar una veta de mercat en el sector de la joguina a l'Estat, on trobava els productes que ell acostumava a veure en aparadors del nord d'Europa. "Volíem centrar-nos en joguines i productes orientats a ajudar als nens a despertar la seva intel·ligència, molt allunyats de les joguines bèl·liques o sexistes que habitualment es trobaven al mercat", explicava Mayol a Diari de Girona fa uns anys.