La Comissió Europea va presentar una sèrie de propostes per reduir els riscos en el sector financer europeu, entre les quals es troba obligar les entitats financeres a aprovisionar al 100% tots els seus nous préstecs morosos en un termini màxim de vuit anys.

Els nous nivells de cobertura afectaran únicament els futurs préstecs fallits i no als que ja hi són als balanços dels bancs. En el cas dels préstecs fallits amb garanties, l'Executiu comunitari demana obligar els bancs a aprovisionar al 35% aquests actius un any després que siguin classificats com a tal i al 100% en un termini de dos anys.

El període s'allargarà fins a vuit anys per a aquells amb un risc més baix, és a dir, els que estan sostinguts per algun col·lateral, com un habitatge. En concret, la Comissió Europea proposa que la cobertura sigui del 5% el primer any, del 10% el segon any, del 17,5% el tercer, del 40% el cinquè, del 55% el sisè, del 75% el setè i del 100% el vuitè.

No obstant això, aquesta esmena al reglament sobre requisits prudencials de les entitats de crèdit és ara com ara una proposta de Brussel·les que ha de ser encara negociada entre el Parlament Europeu i els Estats membres abans de ser aprovada.

La mesura forma part d'un paquet d'iniciatives que ha presentat el vicepresident de l'Executiu comunitari responsable de Serveis Financers, Valdis Dombrovskis, amb l'objectiu principal de reduir els riscos als quals s'enfronta el sistema financer comunitari.