Els experts en optimització de costos que van participar aquesta setmana a Girona en la jornada organitzada per la FOEG i Expense Reduction Analysts (ERA) van assegurar que «en època de creixement de les empreses és el moment per plantejar-se com optimitzar despeses sense fer baixar la qualitat del servei o del producte que s'ofereix». A la sessió a la seu de la patronal gironina hi van assistir diferents responsables d'empreses gironines de sectors tan diversos com el turisme, l'automoció, els idiomes i veterinària, interessats en millorar la gestió de la despesa per tal d'aflorar recursos amagats dins l'estructura de la pròpia companyia que poden invertir-se en l'impuls de nous projectes, el creixement, la reinversió o l'obertura de nous mercats.

La ponència va anar a càrrec d'Immaculada Pulido i Josep Maria Sans, socis consultors d'Expense Reduction Analysts. El president de la Foeg, Ernest Plana, va destacar la importància d'oferir a les empreses eines que els ajudin a ser més competitives.

Durant l'acte, els representants de les empreses assistents van exposar la seva experiència en projectes d'estalvi i van manifestar la seva voluntat de continuar aplicant aquest tipus de programes i de millorar-los per créixer i ser més competitius.

L'objectiu de la jornada era ajudar les empreses gironines en un context de recuperació i desenvolupament econòmic i dotar-les d'eines que els permetin extreure beneficis fent una gestió intel·ligent de les despeses operatives. Segons l'últim Baròmetre de gestió de costos presentat per Expense Reduction Analysts, el 25% de les empreses aconsegueix trobar grans estalvis gràcies als programes de reducció de costos, i aquelles que els duen a terme generen una mitjana d'un 4,6% més de recursos financers.

La jornada s'engloba en el marc de l'acord de col·laboració signat el 2017 entre la FOEG i Expense Reduction Analysts, a través del qual ERA posa els seus serveis a disposició de les empreses associades a la patronal.