La sèrie original de l'índex general del comerç minorista a preus constants del mes de febrer va registrar a Catalunya una disminució del 0,8% en relació amb el mateix mes de l'any passat, segons les dades publicades per l'institut d'estadística espanyol.

Amb aquestes xifres, Catalunya és el territori de l'Estat amb el pitjor comportament de vendes del comerç minorista. La mitjana a l'estat espanyol va registrar un increment en sèrie original del 2,2%. Aragó lidera el rànquing autonòmic amb el creixement més alt de facturació. Tot i registrar la caiguda de facturació més alta de l'Estat, els botiguers de Catalunya han incrementat la plantilla en un 0,7% en relació amb el febrer de l'any passat, tres dècimes per sota de l'1% de creixement d'ocupació que es va registrar de mitjana a l'Estat.

Per sectors, les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) apunten a un creixement a totes les activitats, destacant les vendes de productes de parament de la llar, que augmenten el 5%, i les botigues d'alimentació, on la facturació creix l'1,6%. Les vendes de les estacions de serveis van créixer l'1,9%. Sense incloure la facturació de les estacions de serveis, les vendes del comerç a l'Estat han crescut el 2%, dues dècimes per sota de l'indicador general, sempre en sèrie original.

L'índex general de comerç al detall al febrer en termes de preus corrents (sense tenir en compte la inflació) presenta un increment del 0,3% en relació amb el mateix mes de l'any passat.