El reclutament de padrins a fora i a dins d'Espanya ha permès als germans Ralda no haver d'abandonar les centenàries oliveres heretades al municipi de Godall (Montsià) i mantenir així una activitat tradicional que confien a poder fer rendible en pocs anys. Ralda and Friends és el nom de la societat creada per Alfred i Pere per conservar el cultiu de varietats autòctones i la producció d'oli amb la Denominació d'Origen Protegida (DOP) Montsià-Baix Ebre després que morís el seu pare.

Amb una inversió inicial de 15.000 euros, els germans Ralda, nascuts i criats a Suïssa, gestionen el negoci familiar amb l'ajuda de les xarxes socials des de les seves actuals residències a Ginebra, l'Alfred -el gran-, i a Barcelona, el Pere -el petit-. «Tenim 150 padrins. Aquesta figura ens ha ajudat a tirar endavant el negoci. Sense l'apadrinament, difícilment podríem sobreviure. Les compres d'oli alienes als padrins són testimonials, menys al Nadal, en què tenim un pic de vendes perquè és un producte que es regala cada vegada més», explica Pere Ralda.

La firma ofereix la possibilitat d'apadrinar més de 400 oliveres de les seves finques, que es poden seleccionar i nomenar de forma individual. Aquesta fórmula garanteix tres enviaments anuals d'oli d'oliva d'alta qualitat, a l'hora que permet participar en activitats com visites guiades per les finques, tastos d'oli, la recollida de les olives, visites al molí o pícnics a l'ombra de l'arbre de la seva elecció.