La tarifa d'últim recurs (TUR) de gas natural baixarà a partir d'avui un 3,4% de mitjana respecte al preu del primer trimestre de l'any, segons la resolució del passat 22 de març de la Direcció General de Política Energètica i Mines, que va publicar ahir el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). En concret, el preu de la TUR 1, a la qual s'acullen els consumidors amb consums menors o iguals a 5.000 kWh anuals (aigua calenta i cuina) caurà un 2,8%, mentre que per a la TUR 2, per a consumidors amb consums entre 5.000 i 50.000 kWh a l'any (aigua calenta i calefacció), baixarà un 3,6%.

Aquest descens en el rebut del gas es deu, principalment, a l'abaratiment del cost de la matèria primera en els mercats internacionals, segons van informar el passat dilluns fonts del Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital. D'aquesta manera, el preu del gas natural recupera la tendència a la baixa, que s'havia vist tallada en el primer trimestre de l'any després de la pujada del 6,2% registrada al gener.

En l'últim trimestre del passat exercici, la TUR de gas natural es va abaratir un 1,3%, mentre que en el tercer trimestre de 2017 la caiguda va ser de l'1%. Per al càlcul de la TUR es tenen en compte els peatges d'accés i el preu del gas. La part regulada de la factura (peatges d'accés), que fixa el Govern, es manté el 2018 congelada per quart any consecutiu. Addicionalment, es va reduir el preu del lloguer dels comptadors que paguen els consumidors en les factures.