L'expresident de la Federació d'Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG) i empresari olotí, Josep Serra i Macias, ha mort avui als 84 anys després d´una destacada i llarga trajectòria empresarial. Serra va ocupar la presidència de la FOEG entre el juliol de 2003 i el febrer de l'any 2005. Durant el seu mandat, a la patronal gironina se'l recorda com un home que va saber ordenar i configurar tota l'estructura de la Federació.

Serra va ser substituït en el càrrec per l´empresari Joan Fausto i Martí. Tot i no exercir la presidència Serra havia continuat vinculat a l´estructura directiva de la FOEG. De fet, formava part de l´actual junta ocupant el càrrec de tresorer, activitat que no ha deixat fins a l´últim moment.

L´expresident va desenvolupar la seva carrera professional i empresarial a la firma familiar Ascensors Serra d´Olot. A banda, sempre va estar vinculat a la patronal del seu sector. Durant força anys va ostentar la presidència del gremi metal·lúrgic a la comarca de la Garrotxa i també la patronal de la Federació del Metall a les comarques gironines.

La seva vinculació amb la societat, però, no va ser únicament empresarial. També va estar vinculat a alguns moviments socials com per exemple la Creu Roja de la Garrotxa, entitat de la qual va ocupar també la seva presidència. El febrer de l'any passat va deixar la presidència de Metall Girona i va ser substituït per Pere Pascual Puigmitjà.

Serra va ser un defensor de l'aprenentatge i la formació professional i en algunes declaracions que havia fet havia deixat clar la seva aposta per aquesta línia d'actuació. L'empresari considerava que els primers interessats en tenir gent i mà d´obra ben formada eren les empreses i per tant era un gran defensor de la formació.

Pel que fa al seu negoci, Ascensors Serra l'empresa es va fundar a Olot l'any 1923 amb el nom de maquinària Serra. Després de la guerra va tornar a reprendre l'activitat empresarial i poc a poc es va anar expandint ocupant diversos locals a Olot com fins arribar a un gran nau al polígon industrial les Mates.

L´any 2013 va ser distinguida per la Cambra de Comerç pels seus 90 anys d'activitat. L'empresa ha estat sempre molt vinculada a la vida de la capital de la Garrotxa i bona prova d'això és que és el principal patrocinador dels equips de futbol de la Unió Esportiva Olot.