L'empresa garrotxina d'elaborats carnis Noel Alimentaria ha arribat el 2017 a una facturació de 256 milions d'euros, un 13,7% més que l'exercici anterior, fet que suposa l'augment més gran registrat en l'última dècada.

La companyia, amb seu a Sant Joan les Fonts (Garrotxa), també ha crescut en l'últim any en volum de producció, amb un total de 59.148 tones, un 9,7% més que el 2016.

Noel ha invertit més de 16,6 milions d'euros el 2017 per a l'ampliació d'instal·lacions i l'optimització dels processos productius i ha reforçat la seva plantilla amb la contractació de 125 persones, arribant als 1.160 treballadors.

Amb vista a l'any que ve, l'empresa espera ampliar la plantilla en 140 persones més, arribant als 1.300 treballadors, segons ha informat avui en un comunicat.

Respecte als plans d'inversió a mitjà termini, Noel Alimentaria ha adquirit uns terrenys de 33.000 metres quadrats annexos a la seva planta principal, ubicada a Pla de Begudà, a Sant Joan les Fonts, que inclouen una planta de 15.000 metres quadrats, amb l'objectiu de realitzar futures ampliacions.

A més, la companyia projecta construir una nova sala de desfer a la planta de 12.000 metres quadrats situada a Olot (Garrotxa) que la companyia va adquirir el 2014.

Les línies "Grand Buquet" i "Delizias" han estat els productes que han registrat una millor evolució de les vendes, amb un creixement del 55 i el 60%, respectivament, i Noel ha estat també la marca que més ha crescut en el segment de tallat a rodanxes, amb una quota de mercat del 17,5%.

Quant a les exportacions de xarcuteria de Noel, aquestes representen ja més de la meitat de la facturació anual de la companyia, amb un total del 55%.

La firma és present en més de seixanta països i els seus plans d'expansió se centren ara al Japó, Estats Units i el Brasil, on la càrnia espera arribar el 20 % del mercat.

Noel Alimentaria és una empresa familiar de quarta generació especialitzada en la producció i distribució de pernil cuit i serrà, embotits, carns fresques i plats preparats.

Compta amb deu plantes productives i és una de les principals empreses espanyoles d'elaborats carnis.