La Fundació La Caixa, presidida per Isidre Fainé i dirigida per Jaume Giró, es consolida com la tercera fundació mundial per volum d'actius, amb un total de 24.000 milions d'euros, segons l'anàlisi realitzada per l'Institut Coordenadas sobre les principals fundacions filantròpiques de tot el món. L'estudi s'ha centrat en les fundacions que disposen de patrimoni propi que generen recursos que es dediquen a activitats filantròpiques de tot tipus, i no s'inclouen les organitzacions dedicades a la mateixa finalitat que obtenen el finançament de fonts alienes.

Al capdavant de les deu fundacions més grans del món amb major patrimoni hi ha la Gates Foundation, amb 32.800 milions d'euros, seguida de Wellcome Trust, amb 26.300 milions. Després del tercer lloc que ocupa la Fundació La Caixa, i a bastant distància en volum d'actius, se situen la Ford Foundation, amb 9.600 milions d'euros; Robert Wood Johnson Foundation, 8.630 milions; Fondazione Cariplo, amb 7.665 milions; The William and Flora Hewlett Foundation, amb 7.330 milions; WK Kellog Foundation, amb 6.710 milions i la David and Lucile Packard Foundation, amb 5.783 milions d'euros d'actius.

L'estudi de l'Institut Coordenadas ha analitzat també el potencial d'inversió anual de les fundacions, i en aquest camp la fundació bancària catalana es manté igualment entre les majors del món amb un pressupost anual de 510 milions d'euros.

La Gates Fundation segueix com a número 1 mundial amb una despesa anual de 3.420 milions d'euros, seguida de Wellcome Trust amb 1.398 milions d'euros. Les fundacions nord-americanes Ford i Robert Wood dediquen recursos per sobre dels 400 milions d'euros a finalitats filantrópiques cada any, seguides de les també nord-americanes Packard, Hewlett i Kellog, amb pressupostos que són superiors a 300 milions d'euros. Les fundacions bancàries italianes Cariplo i San Paolo tanquen la llista amb inversions anuals per sota dels 200 milions.