El president dels Estats Units, Donald Trump, va dir dijous que estudiarà «seriosament» la possibilitat de prendre mesures pel que fa al gegant del comerç electrònic Amazon, al que va tornar a acusar de competir de forma «molt desigual».

«Veurem el que passa. A l'Oficina Postal no li va bé amb Amazon... Veurem el que passa. Cal igualar el terreny de competència», va dir Trump en ser preguntat per la possibilitat que prengui mesures contra Amazon.

«Vaig a estudiar-ho i anem a mirar-ho molt seriosament», va afegir el governant en declaracions als periodistes en l'avió que el portava de tornada a Washington des de Virgínia Occidental.

Trump va insistir que Amazon «no està en un terreny de competència igual» al d'altres empreses perquè «té una tremenda activitat de lobby» en les forces polítiques, «a més de tenir el The Washington Post», que és propietat del president d'aquesta companyia, Jeff Bezos. «El que tenen és un terreny de competència molt desigual. Mirin la situació dels seus impostos per vendes», va insistir Trump.

El president nord-americà fa diversos dies que està carregant a Twitter contra Amazon, a la qual acusa d'haver estafat el servei postal nacional i de provocar el tancament de milers de comerços al detall als Estats Units.

Campanya del «Post»

A més, Trump ha denunciat que el diari The Washington Post, propietat de Bezos, està fent campanya a favor de l'empresa com si es tractés d'un grup de pressió i, per això, ha exigit al diari que es registri oficialment com a tal.

El rotatiu, al que Trump va anomenar «el fals Washington Post», es va defensar de les acusacions del mandatari i va assegurar que opera de forma independent a Amazon, encara que pertanyi a Bezos.

El valor d'Amazon en borsa s'ha vist perjudicat aquesta setmana pels atacs de Trump.