Grup Peralada ha adjudicat a COMSA Corporació un contracte per a la construcció d'un nou celler vinícola de 18.200 metres quadrats al municipi de Peralada. El celler, que estarà situat al costat del castell medieval de la localitat alt-empordanesa, destinarà els 18.200 metres quadrats principalment a l'elaboració i processament de vi.

Amb aquesta superfície, la infraestructura tindrà capacitat suficient per rebre prop de tres milions de quilos de raïm, produir 2 milions de litres de vi i 2,3 milions d'ampolles. El celler també disposarà de zones per a la divulgació de la cultura vinícola i per a la venda al client final. El projecte de la nova celler estarà gestionat per l'empresa ACTIO Project i entrarà en funcionament el 2020.

La instal·lació es preveu que sigui la primera de la Unió Europea acreditada amb la certificació ambiental i energètica 'LEED' (Leadership in Energy and Environmental Design), un estàndard que reconeix la sostenibilitat i l'alta eficiència del disseny i de la construcció de l'estructura.

La nova bodega Castell de Peralada incorporarà el modelat BIM per a la seva execució, una tecnologia que permet la representació multidimensional de l'estructura amb l'objectiu de facilitar el desenvolupament dels detalls del projecte, incorporar modificacions, i per tant un impacte positiu en la reducció de costos.

Aquesta tecnologia BIM ja ha estat utilitzada en projectes com la transformació del Paranimf de l'Escola Industrial de Barcelona en un Palau de Congressos i també s'utilitzarà amb la construcció del futur estadi Johan Cruyff del Barça, entre d'altres projectes emblemàtics.

El grup empresarial de la família Suqué-Mateu invertirà 30 MEUR en aquest ambiciós projecte. El complex integrarà les antigues instal·lacions que l'arquitecte Adolf Florensa va aixecar a petició de la família l'any 1941 amb un nou edifici que vol ser pioner a Europa. L'encàrrec va ser ssumit el despatx d'arquitectes RCR, guanyadors del premi Pritzker d'aquest any. El president del grup, Javier Suqué, va dir a l´estiu que era un «somni» que tenien pendent i que té com a objectiu principal l'ampliació de les instal·lacions productives i, alhora, oferir vins d'alta qualitat. L'arquitecte, Rafael Aranda, va avançar que el projecte lliga a la perfecció passat i futur i el paisatge i amb la innovació.

COMSA Corporació ha dissenyat i executat edificacions conegudes com el Hotel W de Barcelona, el Pavelló Gran Canària Arena de Las Palmas o el Centre Cultural de Lugano a Suïssa.