L'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE) va inciar ahir a Los Barrios (Cadis) una acció itinerant que amb el lema «Vull Corredor» ha programat 9 actes arreu de l'estat espanyol en favor del corredor mediterrani i que finalitzaran el 27 de setembre a Barcelona.

En aquesta primera cita, AVE va reunir més de 300 empresarisamb l'objectiu de sol·licitar la culminació de la infraestructura ferroviària, per a persones i mercaderies, que permetrà «completar l'Espanya radial amb l'Espanya circular», tal com va remarcar el president de l'associació, Vicente Boluda. En aquest sentit, Boluda va instar els responsables públics a convèncer-se que «connectar els territoris vertebra el país».

A l'acte va assistir també el coordinador del corredor mediterrani nomenat pel ministeri de Foment, Juan Barios, a qui el president d'AVE va demanar «una aposta més decidida i definitiva».

Durant la seva intervenció, Boluda va defensar que en els darrers anys l'empenta de la societat civil ha aconseguit la implicació i unitat empresarial al voltant del Corredor Mediterrani i ha originat que en l'actualitat hi hagi voluntat política. Al respecte, va assenyalar que en l'actualitat no hi ha cap grup polític que no parli de la necessitat de desenvolupar aquesta infraestructura i va agraïr que l'equip de l'actual ministre de Foment, Íñigo de la Serna, s'hagi pres "seriosament" el projecte i que aquest estigui "agafant una altra velocitat".

A la jornada, AVE va donar a conèixer l'estat de les obres compromeses pel govern espanyol, especialment les que afecten el tram Bobadilla-Algesires, el primer tram des del sud per al Corredor. El president de la Confederació d'Empresaris de Cadis (CEC), Javier Sánchez Rojas i president de la Confederació d'Empresaris d'Andalusia (CEA), Javier González de Lara també van intervenir a la presentació.

Més de 68.000 suports

L'associació també va donar a conèixer l'acció itinerant del Moviment #QuieroCorredor, remarcant que si l'any 2017 farà actes a Tarragona, Múrcia i Almeria, durant el 2018, d'abril a setembre, un autobús arribarà a nou ciutats diferents, iniciant la ruta a Los Barrios, al camp de Gibraltar (Cadis).

L'autobús del moviment '#QuieroCorredor' es va ubicar al centre comercial Badia Plaça d'aquest municipi on la ciutadania va poder conèixer de primera mà el projecte i donar suport al Corredor Mediterrani amb la seva signatura. Per als visitants es va preparar una exposició interactiva i activitats d'oci per a tota la família.

Les següents parades seran Granada, Màlaga, Cartagena, Lorca, Alacant, Castelló, Reus i Martorell. El tancament de l'acció itinerant serà un gran acte empresarial el 27 de setembre a Barcelona. AVE també va informar que la campanya '#QuieroCorredor' compta ja amb més de 68.000 signatures de suport.