Els preus van baixar una dècima al març en relació amb al febrer a Girona i van deixar una inflació anual de l'1,5%, una dècima per sobre de la taxa registrada al febrer, segons dades publicades per l'institut d'estadística espanyol.

Al conjunt de Catalunya, els preus al març van pujar també una dècima en relació amb al febrer i van deixar una taxa d'inflació anual de l'1,5%, també una dècima superior a la registrada el mes anterior i la més alta de l'Estat en el rànquing autonòmic. L'alça de la taxa d'inflació aquest març s'explica sobretot per l'evolució dels preusfresques i les llegums, els carburants i l'impacte de la Setmana Santa, que ha provocat una alça de preus dels paquets turístics.

Catalunya és la comunitat amb una taxa interanual d'IPC més alta, amb un 1,5%, seguida per la Comunitat de Madrid, amb un 1,4%, mentre que en l'extrem oposat se situa la ciutat autònoma de Ceuta, amb un 0,4%.

A Catalunya, els preus que més han baixat han estat els de l'habitatge, amb una decreixença de l'1,6%, seguits, a gran distància, pels de les comunicacions (-0,2%) i els del transport (-0,1%).

Per contra, han pujat especialment els preus del vestit i el calçat amb la finalitat de les rebaixes (+4%), seguits pels d'hotels, cafès i restaurants (+0,7%) i els de l'oci i la cultura (+0,5%).

Per províncies, Barcelona és la que ha presentat un augment més significatiu de la inflació, de dues dècimes, mentre que el repunt va ser d'una dècima a Lleida, els preus es van mantenir a Tarragona i van baixar una dècima a Girona.

Pel que fa a la taxa interanual, el valor més alt el va registrar Barcelona, amb un 1,6%, seguida de Girona (1,5%), Lleida (1,3%) i Tarragona (1,1%).