Créixer a poc a poc i en el moment adequat. El grup Armangué, dedicat al món de la ferralla i amb seu a Celrà, ha fet una inversió de prop de 2,4 milions d'euros en les seves diverses plantes per les necessitats de producció, ja que el volum de feina a França i les illes Balears ha augmentat molt i les previsions són de manteniment d'un alt nivell d'activitat. Segons Arcadi Armangué, gerent de Ferrallats Armangué, «hem tingut la necessitat d'ampliar la capacitat de producció de tots els centres».

L'increment de la demanda del mercat francès -on exporta el 20% de la seva producció- i de les Illes Balears, també es tradueix en la creació de 20 nous llocs de treball. Actualment, el Grup Armangué té 110 treballadors repartits entre els diversos centres de treball. L'empresa, que compra entre 5.000 i 6.000 tones mensuals de ferro que després transforma, és el principal distribuïdor a Catalunya de la malla per a paviments que després ven a magatzems distribuïdors.

La principal inversió servirà per consolidar l'expansió en el mercat de les Illes Balears. S'han invertit 1,2 milions d'euros per disposar d'instal·lacions pròpies. «Després de 5 anys d'activitat productiva a l'illa, en un pati sense instal·lacions cobertes, hem construït una nau al centre de l'illa, concretament al polígon de Binissalem», explica Armangué.

Amb aquest espai l'empresa de ferralla disposarà de dos mil metres quadrats de terreny amb una nau de 1.550 metres quadrats, dos ponts grua, una màquina automàtica d'estreps, i diverses màquines de tall. «Donarem feina a 8 treballadors», assenyala.

L'empresa també ha fet una important inversió a Valls: ampliació d'una tercera nau per acollir soldadors i estoc de malla, més de dos mil metres quadrats i dos ponts grua nous. A més en aquesta mateixa planta s'ha invertit en la renovació dels 4 ponts grua més de les altres naus. Permetrà ampliar la producció d'armadures muntades, 300 tones, i carregar i descarregar malla amb més facilitat. La inversió total a les naus de la població tarragonina és de 600.000 euros.

També a Celrà s'ha fet una nova aportació per comprar una màquina MEP d'última generació de tall a partir de rotlle, que servirà per millorar la qualitat i el servei. En aquest cas la inversió és de 400.000 euros. A més, a Olot la inversió ha estat en una màquina d'estreps automàtica per ampliar producció que dona suport a França. El cost és 200.000 euros.

Per Armangué, «en moments que poden semblar complicats, veiem el país més que capacitat per créixer i millorar. Aquestes inversions crearan, en conjunt, uns 20 nous llocs de treball durant el 2018», va insistir.