La crisi oberta a la UGT de Girona ja ha suposat que 130 afiliats, dels quals 61 són delegats a grans empreses, hagin abandonat el sindicat. Tots ells acusen la UGT de cometre «irregularitats» i d'haver actuat de manera «dictatorial» en el procés de fusió de les federacions d'indústria i agroalimentació (FITAG) amb metall i construcció (MCA). Després de la sortida en bloc d'una cinquantena de delegats, durant les últimes setmanes la UGT ha viscut un degoteig de noves baixes fins arribar a les 130.

Això ha suposat que el sindicat hagi perdut representació als comitès de grans empreses del territori de sectors tan diferents com el tèxtil, el paperer, el farmacèutic o el carni. Entre aquestes firmes, hi ha Nylstar, Monter, Hutchinson, Hinojosa, Zoetis o Sanofi. La immensa majoria d'aquells que han abandonat la UGT s'han afiliat ara a la Unió Sindical Obrera de Catalunya (USOC). Precisament, arran de totes aquestes altes, el sindicat constituirà demà a Girona la seva nova Federació d'Indústria al territori.

Mesos de tensions

A hores d'ara, fins a 80 afiliats han decidit sumar-se a la cinquantena de delegats que a mitjans març van decidir abandonar el sindicat en bloc. La decisió arribava després de mesos de tensions amb la cúpula de la UGT arran del procés de fusió de les dues federacions internes (la FITAG i la MCA). D'aquestes dues, en neix la nova Federació d'Indústria, Construcció i Agro (FICA). A les comarques gironines, però, perquè la fusió fos efectiva, s'havia de crear una nova executiva que agrupés representants de les dues anteriors. I aquest va ser, de fet, l'origen dels problemes.