El consell d'administració ha emès el seu informe preceptiu aquest dimarts, un dia abans de finalitzar el termini fixat per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Davant l'oferta de 18,36 euros per acció, els membres del consell consideren que el preu que s'ofereix per part d'Atlantia i Hochtief és «raonable' (fair) «des d'un punt de vista estrictament financer per als accionistes d'Abertis''. Amb aquest preu, els compradors valoren la companyia en prop de 18.200 milions d'euros.

En l'informe del consell es destaca les intencions dels oferents, Hochtief i Atlantia, que han manifestat la voluntat de subscriure un acord de col·laboració estratègica amb l'objectiu de «maximitzar'' la relació estratègica i les sinergies estimades com a conseqüència de la «complementarietat dels negocis entre les entitats i Abertis en relació amb el desenvolupament de nous projectes»en el segment de les concessions d'autopistes.

El consell també valora positivament el compromís anunciat per els compradors de respectar i potenciar la línia estratègica que fins ara ha mantingut Abertis i que ha servit per convertir-se en el primer operador mundial de concessions d'autopistes.

L'actual direcció també subratlla el compromís dels compradors de no fer cap més desinversió que les anunciades vendes de les participacions que actualment té Abertis a Cellnex (29,9%) i Hispasat (57,05% més el 33,69% del contracte de compravenda subscrit amb Eutelsat i sobre el qual el consell de ministre ha donat llum verda per a la seva adquisició).

El consell manifesta la intenció inicial d'acceptar l'oferta llançada conjuntament per Atlantia i Hochtief. Els quatre consellers dominicals en representació de Criteria Caixa, Salvador Alemany, Marcelino Armenter, Juan José López Burniol i Susana Gallardo han manifestat la intenció de vendre les 149.265.271 accions que representen el 15,07% dels drets a vot d'Abertis, cosa que li suposarà un ingrés de 2.741 milions d'euros.

Per altra banda, G3T, SL, conseller dominical nomenat a proposta d'Inversions Autopistes, societat controlada per Criteria Caixa, també ha manifestat la intenció de vendre la seva participació de 60.123.057 accions que representen el 6,07% de les accions d'Abertis, cosa que suposaria un ingrés addicional de prop de 1.104 milions d'euros. Amb aquestes dues operacions, Criteria Caixa ingressarà uns 3.845 milions d'euros.