La Federació de Comerç de les comarques gironines que està vinculada a la FOEG, CCOO i la UGT han firmat les taules salarials del conveni del comerç de Girona per a l'any 2018 que preveuen un increment salarial del 2% respecte al 2017 en tots els conceptes, excepte en la paga de fidelitat, que tindrà un augment del 5%. L'acord entre les tres parts s'ha tancat en una reunió celebrada recentment a la seu de la patronal gironina, i després de diverses negociacions.

L'estiu passat la Federació de Comerç de les comarques gironines, CCOO i la UGT, amb la patronal FOEG d'assessora i mitjancera, van firmar el conveni del sector, el primer de Catalunya, que preveia un increment salarial del 2% per a aquest any i algunes millores socials i laborals per a més de 70.000 treballadors. Aquest conveni estarà vigent fins el 31 de desembre d'aquest any. Llavors les tres parts es van comprometre a fer una revisió de les taules salarials durant el primer trimestre d'aquest 2018.

El conveni del comerç inclou una paga de fidelitat, amb dret a rebre-la sempre que no se superi el 2% d'absentisme establert, un plus per coneixement d'idiomes i un de vinculació a l'empresa. També drets en maternitat, sindicals, formació i compensacions per despeses.

Les mares amb menors de 12 anys amb patologies especials tenen més drets afegits i també les persones amb tractaments oncològics. Hi ha un apartat en assetjament sexual, on es remarca que es considerarà «falta molt greu qualsevol comportament verbal, no verbal o físic, de naturalesa sexual, que s'exerceixi amb el propòsit o a l'afecte d'atemptar contra la dignitat d'una persona».

També hi ha una protecció contra la violència de gènere, amb drets per a les persones que en puguin ser víctimes. En l'apartat de vacances, es contemplen 31 dies naturals i, en el cas dels treballadors que tinguin arrelament familiar fora de l'Estat espanyol i hagin de fer un desplaçament durant el període de descans, tindran dret un cop a fer les vacances seguides durant el període de vigència del conveni.

Un dels apartats del conveni fa referència a les zones turístiques i als mercats setmanals, on hi ha jornades de treball especials.