L'Agència Tributària (AEAT) ha retornat fins avui 14,75 milions d'euros, gairebé un 34,55% més que l'any passat en el mateix període, en tres setmanes de la Campanya de la Renda 2017, a un total de 23.683 de contribuents, segons el Ministeri d'Hisenda.

Hisenda explica que l'agilitació en les devolucions és el resultat d'una nova i forta acceleració de les presentacions en aquest inici de campanya, impulsada per l'avançament en els serveis d'assistència i amb el suport de les dues noves vies incorporades aquest any per a la presentació de declaracions, la nova aplicació mòbil i el pla 'El truquem' de confecció telefònica de declaracions.

Uns 10.000 contribuents més

D'aquesta forma, en les tres primeres setmanes de campanya més de 38.941 contribuents han presentat ja la seva declaració, la qual cosa suposa uns 9.900 més (un 34,05% més) que l'any passat en el mateix període. Les declaracions amb sol·licitud de devolució sumen 23,148 milions, un 25% més que l'any passat. L'AEAT preveu que, a Espanya, en la Campanya de la Renda 2017 es registrin 19,94 milions de declaracions, 217.000 més que l'any anterior (+1,1%).

Per altra part, l'Agència Tributària de Catalunya (ATC) ajudarà, per primer cop, a fer la declaració de la renda als contribuents que ho sol·licitin. El secretari d'Hisenda de la Generalitat, Albert Castellanos, ha afirmat que és una «ocasió magnífica» per demostrar la voluntat de servei al ciutadà i per oferir un servei de proximitat. Els contribuents podran demanar cita prèvia a partir del 8 de maig i anar a fer la declaració de l'IRPF de l'exercici del 2017 a les 32 oficines repartides arreu del territori.