Els líders de CCOO i UGT de Catalunya, Javier Pacheco i Camil Ros, respectivament, van demanar ahir una participació massiva al carrer aquest 1r de maig per mantenir l'última onada de mobilitzacions i rebutjar «permutes parlamentàries» i «operacions de maquillatge» com l'acord de pensions.

Els secretaris generals dels dos principals sindicats catalans s'han expressat així en la conferència de premsa conjunta de presentació dels actes organitzats per celebrar el Dia Internacional del Treball a Catalunya, que portarà per lema «Ara ens toca a nosaltres».

Pacheco i Ros van expressar la seva desconfiança respecte a l'acord que acaba d'assolir el PNB amb el Govern central perquè totes les pensions pugin l'1,6% el 2018 i segons l'IPC el 2019, així com per endarrerir el Factor de Sostenibilitat, lligat a l'esperança de vida, fins al 2023.

«És un acord pírric. Els jubilats no deixaran de mobilitzar-se per aquest acord, que sembla una operació de maquillatge pressupostari d'uns partits que no s'han caracteritzat precisament en el passat per la seva sensibilitat amb les pensions», va dir Camil Ros.

De la seva banda, Pacheco ha alertat que acords com el subscrit entre el PP i el PNB busquen precisament «desmobilitzar» els ciutadans. «Aquest acord és fruit de la mobilització, així que el que cal fer és continuar mobilitzant-se», va dir.

Els dos principals sindicats van animar aquest any els ciutadans a sortir al carrer el dia 1 de Maig per lluitar contra la precarietat i la desigualtat laboral, que consideren s'han agreujat pels anys de crisi econòmica, per les reformes laborals i per les polítiques d'austeritat.

Després de denunciar que s'està «cronificant» la precarietat i que els salaris no creixen el que els toca quan sí que ho fan els beneficis de les grans empreses, els dos sindicats han advertit que estan en disposició de convocar una vaga general, quan ho creguin necessari.