Els contribuents podran sol·licitar des d'aquest dimarts de forma prèvia el servei d'atenció presencial de l'Agència Tributària (AEAT) per a la confecció i presentació de la declaració de la Renda 2017 a les oficines, que comença aquest dijous, sumant-se a la presentació telemàtica i per telèfon que es pot realitzar des del passat 4 d'abril.

D'aquesta manera, els contribuents podran ser atesos des de dijous de forma presencial a les oficines de l'Agència Tributària i altres administracions col·laboradores, per modificar i confirmar l'esborrany de la declaració i per confeccionar i presentar la liquidació de l'IRPF.

La Campanya de la Renda de 2017 va arrencar el passat 4 d'abril per a la presentació de les declaracions per Internet i per telèfon i per sol·licitar cita prèvia a través del nou pla 'Li truquem', pel qual l'Agència Tributària (AEAT) crida els contribuents per confeccionar la seva declaració, així com per realitzar-les a través de la nova 'app', una de les principals novetats de la campanya.

La cita prèvia, tant per a l'atenció telefònica com per assistir a les oficines, podrà sol·licitar-se a través de 'www.agenciatributaria.com' o als telèfons: 901 22 33 44-915 53 00 71 - 901 12 12 24-915 35 73 26 i les cites es facilitaran cada 15 minuts entre les 9:00 hores i les 20:30 hores. El telèfon d'informació sobre la Renda atendrà els contribuents de dilluns a divendres de 9:00 hores a 19:00 hores i serà el 901 33 55 33-915 54 87 70.

Fins divendres passat s'havien registrat més de 4,7 milions de declaracions presentades i l'Agència Tributària havia retornat més de 1.900 milions d'euros a més de tres milions de contribuents, segons han informat a Europa Press fonts de l'Agència Tributària.

Els contribuents han tingut aquest any des del passat 15 de març la possibilitat de, si així ho desitgen, de presentar la seva declaració des del primer dia a través de 'Renda web', l'eina universal que ofereix l'Agència per a la gestió de totes les declaracions de Renda, amb independència de la cadena de confecció i presentació (nova 'app', telèfon, pàgina web de l'Agència i oficines).

En les declaracions a ingressar, si s'opta per realitzar el pagament mitjançant domiciliació bancària, el termini de presentació abastarà fins al 27 de juny, mentre que el 29 de juny finalitza la sol·licitud prèvia per a totes les vies.

El termini de presentació de les declaracions de la Campanya de la Renda 2017 finalitza el proper 2 de juliol, tant per a les declaracions a ingressar com per a aquelles amb resultat a retornar.

L''app', una de les principals novetats de l'AEAT, es pot descarregar des del passat 15 de març als 'markets' d'Apple i Android, i permet sol·licitar i emmagatzemar el número de referència i consultar les dades fiscals.

En concret, l'AEAT estima que l'aplicació es podrà descarregar en més de 44 milions de telèfons mòbils i que al voltant de 4,85 milions d'contribuents poden presentar la declaració en un sol 'clic' en el cas de les declaracions més senzilles.

L'altra gran novetat de la Campanya de la Renda 2017 és l'anomenat pla 'Li truquem', a través del qual els qui ho desitgin poden rebre una trucada de l'Agència Tributària i, a través d'aquesta, presentar la declaració de la renda.

A més de les novetats de l''app' i el pla 'Li truquem', enguany l'AEAT ha eliminat els enviaments postals dels esborranys (declaracions amb càlculs realitzats), així com els missatges SMS amb el número de referència, de manera que per obtenir-lo cal omplir el DNI i la seva data de caducitat, a més de la casella 450 de la Renda 2016 i podrà consultar-se a través de l''app' o Internet.