Grifols destinarà 5,5 milions a construir una planta embotelladora d'aigua mineral per a Aigües de Vilajuïga, una empresa que va comprar el 2017, i va invertir 27,5 milions a construir una planta al complex que té a Parets del Vallès per fabricar un additiu biològic.

Les dues inversions es van donar a conèixer durant la junta general d'accionistes que Grifols va celebrar ahir a Sant Cugat del Vallès.

El primer projecte és de caràcter «romàntic», va admetre el co-conseller delegat de Grifols, Raimon Grífols Roura, durant la junta general d'accionistes.

I és que Grifols és el tercer fabricant mundial d'hemoderivats i el seu negoci no té res a veure amb l'aigua mineral carbònica. La història d'aquesta peculiar relació va començar quan l'altre conseller delegat de la multinacional, Víctor Grífols Déu, va veure en una cadena de televisió que aquesta companyia centenària d'aigua amb gas era a punt de tancar i va decidir adquirir-la per preservar l'empresa.

Rehabilitar una masia

Després de l'anunci de l'adquisició, al juny del 2017, ahir Grifols va donar a conèixer durant la junta que ha destinat 5,5 milions d'euros a construir una planta embotelladora d'aigua mineral a Vilajuïga que tindrà una capacitat de producció de 10 milions de litres.

La inversió també inclou, a més de la fàbrica, que ocuparà 1.110 metres quadrats, la rehabilitació d'una masia de 1.027 metres quadrats per convertir-la en centre corporatiu per a esdeveniments i reunions.

De fet, Raimon Grífols Roura va anunciar als accionistes que la nova ampolla creada per a aquesta marca d'aigua amb gas es donarà a conèixer al juliol al Festival de Peralada i que la comercialització començarà al setembre.

Projecte «solidari»

Més enllà d'aquest projecte «solidari», Grifols va avançar també ahir que ha destinat 27,5 milions a una planta de fabricació de l'additiu biològic Fibrisealant i de trombina tòpica, una instal·lació ubicada a Parets del Vallès (Vallès Oriental) que preveu rebre l'aprovació de les autoritats sanitàries a final d'any.

D'una altra banda, Grifols va adquirir una parcel·la de 48.716 metres quadrats a la zona de Can Gurri de Lliçà de Vall, al costat del polígon Llevant Industrial de Parets del Vallès, on es troben part de les instal·lacions productives de l'empresa.

Grifols ja va donar a conèixer aquesta operació el 2016, si bé avui ha precisat que ha invertit 11,9 milions en l'adquisició d'aquests terrenys, encara que no ha detallat quines instal·lacions productives podrien ubicar-s'hi.