CCOO i UGT han demanat al departament de Treball que no consenti les «amenaces» de deslocalització del Grupo Jorge i s'impliqui en el conflicte amb l'empresa càrnia. Els sindicats majoritaris van registrar ahir al matí una vaga indefinida als centres de la companyia, després que el grup hagi avisat que estudia tancar els dos escorxadors que té a Catalunya (Santa Eugènia de Berga i Mollerussa) i traslladar l'activitat fora.

«No podem admetre cap amenaça de cap empresa i l'administració menys i més quan amenacen perquè no volen complir una llei catalana», va dir la representant de la federació d'indústria de la UGT, Alícia Buil, en referència a la llei de cooperatives.

El tancament de les dues plantes afectaria uns 1.400 llocs de treball, la gran majoria dels quals són «falsos autònoms», segons han denunciat els sindicats. El representant de la federació d'indústria de CCOO, Jesús Ribera, va exigir a l'empresa que segui a parlar en una mediació amb Treball. «Hem d'esperar un parell de dies» la reacció de l'empresa, va dir, si no rectifiquen mantindran la vaga indefinida convocada a partir del 18 de juny.

«Quins son els treballadors que han de fer vaga? Capatassos, comandaments intermedis, personal d'administració...aquelles persones que no maten porc però fan funcionar les empreses, entre els quals tenim afiliats», va assegurar Ribera. Segons els sindicats, només un centenar de treballadors són plantilla del Grupo Jorge, que són els que estan cridats a fer l'aturada.