l Corte Inglés s'enfronta aquesta setmana a un consell d'administració crucial per abordar el nomenament del nou president que substituirà Dimas Gimeno, càrrec per al qual es perfila Jesús Nuño de la Rosa, un dels dos consellers delegats del gegant de la distribució i home de confiança de les germanes Álvarez.

Nuño de la Rosa, figura clau en la signatura de l'acord de finançament de deute a l'inici de l'any per un import màxim de 3.650 milions d'euros, és un dels possibles candidats a prendre el timó de la companyia, ja que fins a la reunió del consell estan totes les possibilitats obertes, segons van informar fonts coneixedores de la situació del grup.

L'opció de Nuño de la Rosa per ocupar la butaca de president és la que a priori sembla més factible, encara que també ha estat damunt de la taula la possibilitat que fos la mateixa Marta Álvarez, una de les filles d'Isidoro Álvarez, la que substituís el seu cosí Dimas Gimeno. Fins i tot es va arribar a plantejar el nom de Manuel Pizarro, a qui se li podria haver ofert ocupar aquest lloc però sense poders executius.

Després que les negociacions per posar fi a la batalla familiar hagin acabat en principi sense acord i que la major part de l'òrgan de govern del grup hagi recolzat la destitució de Gimeno, el consell d'administració es reunirà de forma extraordinària amb un únic punt a l'ordre del dia: el cessament i substitució de l'actual president.

En aquesta reunió no s'abordarà, segons van explicar les mateixes fonts, si el nou president tindrà poders executius o no, encara que tot apunta al fet que si Nuño de la Rosa és finalment l'escollit, mantindrà les seves funcions executives, el mateix que Víctor del Pozo com a conseller delegat.

El substitut de Gimeno seria el cinquè president d'El Corte Inglés després de César Rodríguez, Ramón Areces, Isidoro Álvarez i Dimas Gimeno. En el cas que fos Nuño de la Rosa, seria el primer que no forma part de la família.

La reunió extraordinària de l'òrgan de govern del gegant de la distribució se celebrarà aquesta setmana, després que el passat 30 de maig es reunís el que va ser l'últim consell ordinari presidit per Gimeno, en el qual es van aprovar per unanimitat els comptes de 2017 i es va decidir deixar per a aquest consell extraordinari el seu relleu.

El president d'El Corte Inglés, que fins i tot podria presentar la seva dimissió abans del consell extraordinari, va constatar en la reunió del passat 30 de maig la falta de suport del màxim òrgan de govern a la seva continuïtat en el càrrec, tenint en compte que set dels deu consellers ja van anticipar l'orientació del seu vot favorable al seu cessament. Aquesta setmana serà clau.