Inditex va registrar un benefici net de 668 milions d'euros durant el primer trimestre del seu any fiscal 2018-2019 (des de l'1 de febrer al 30 d'abril), la qual cosa suposa un augment del 2% respecte al mateix període de l'exercici anterior, segons ha informat aquest dijous la companyia gallega.

Les vendes es van situar en 5.654 milions, un 2% més, assolint un nou màxim històric per al període. Les vendes van créixer un 7% a tipus de canvi constant. La companyia ha abastat aquesta xifra en un trimestre caracteritzat pel fort impacte de les divises.

Les vendes a tipus de canvi constant van créixer un 9% entre l'1 de maig i l'11 de juny. El benefici brut d'explotació (Ebitda) d'Inditex va ser de 1.125 milions d'euros durant el primer trimestre fiscal, la qual cosa suposa un augment del 1%.

La companyia va repartir durant l'abril 42 milions d'euros a 88.000 treballadors, pel pla extraordinari de participació dels treballadors en el creixement de l'empresa. En total, el Grup ha repartit 562 milions d'euros en concepte d'incentius, primes i retribució variable.

El president, Pablo Isla, destaca "la fortalesa del model integrat de botigues i en línia, que, impulsat per la constant inversió, permet assolir aquestes sòlides cotes de creixement i la consegüent generació d'ocupació".

El grup Inditex, propietari de cadenes com Zara o Bershka, liderava avui les caigudes de l'Ibex-35 i cedia més d'un 2% en els primers compassos de la sessió, després de presentar avui els seus resultats.

La companyia, que va començar la sessió a l'alça, perdia un 2,28% cap a les 9.10 hores, fins als 28,26 euros.