El consell d'administració d'El Corte Inglés va acordar ahir la destitució de l'actual president, Dimas Gimeno, i nomenar Jesús Nuño de la Rosa, segons la companyia. El relleu es produeix després que la majoria de membres del consell d'administració demanessin una reunió extraordinària per abordar el relleu i arran d'un conflicte accionarial i familiar en el si del consell entre el ja expresident i les filles de l'anterior, Isidoro Álvarez, desaparegut el 2014.

La decisió es va prendre per unanimitat i segons el comunicat de la companyia es va considerar que era «necessari un canvi de lideratge per afrontar els reptes de futur i impulsar una nova etapa de creixement». Mentrestant, el president destituït, Dimas Gimeno, va assegurar que impugnaria el consell i que el seu relleu responia a un «tema personal» de les filles d'Álvarez.

Jesús Nuño de la Rosa (Madrid, 1963) és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Complutense de Madrid. La major part de la seva carrera professional l'ha desenvolupat a Viajes El Corte Inglés, on va ser director general des del 1998 fins a l'octubre del 2017, quan va ser nomenat conseller delegat del grup.Després d'obtenir la confiança del consell, Nuño de la Rosa va assegurar que l'empresa sempre ha destacat «per la seva capacitat d'innovació i d'adaptació a les noves necessitats dels clients». «Tenim davant de nosaltres reptes importants i apassionants per als que compten amb un gran equip de professionals», va afegir.

Per la seva banda, el conseller delegat serà Víctor del Pozo, que gestiona el desenvolupament del negoci en l'àrea del 'retail'. Del Pozo fa més de 25 anys que està vinculat al grup, on va començar a treballar-hi amb 18 anys.

Gimeno,per la seva part, va enviar una carta als treballadors en la qual denuncia irregularitats en diveros departaments.