El cap de llista d'ERC-Rcat, Alfred Bosch, ha criticat les declaracions de Josep Antoni Duran i Lleida en les quals el líder de CiU reclama més "responsabilitat" a ERC i al PSC a Catalunya davant d'una probable majoria absoluta del PP a l'Estat. "Faríem un mal favor a la sobirania del poble català si la supeditéssim al que pugui passar a les eleccions de Madrid", ha comentat. Bosch ha demanat al president de la Generalitat que es pronunciï per conèixer si Artur Mas comparteix l'opinió de Duran. El candidat independentista ha afegit que ERC continuarà oferint diàleg al Govern sempre que s'abordi la retirada de les retallades en sanitat i es deixi de pactar amb el PP a Catalunya.

Duran ha demanat a republicans i socialistes catalans que facin una reflexió després d'haver permès als populars un protagonisme a Catalunya "que no haurien de tenir", per exemple amb els pressupostos. "Si el PP té majoria absoluta a Madrid i aquí no hi ha un canvi d'actitud de PSC i ERC, ens deixen només el PPC", ha recordat. Un fet que Bosch ha negat, ja que els republicans "estan oberts al diàleg" i ha estat CiU la que ha escollit pactar amb els populars.

Alfred Bosch ha fet aquestes declaracions abans de començar una conferència per explicar les principals propostes de la candidatura als estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), on Bosch és professor d'Història de l'Àfrica. La visita del cap de llista independentista ha coincidit amb l'inici d'unes jornades de protesta estudiantil que han començat aquest dilluns amb l'ocupació del campus per part d'alguns estudiants, i acabaran el proper dia 17 amb una vaga d'estudiants. "Estic d'acord amb les reivindicacions cíviques" ha assegurat Bosch, que ha afegit que no es pot retallar amb parts essencials de l'Estat del Benestar com "la universitat i la recerca". De fet, el cap de llista republicà ha indicat que el seu sou com a professor associat s'ha reduït un 40% com a conseqüència de les retallades.

Bosch parla de llibres amb Carod

En resposta als periodistes, el cap de llista republicà ha apuntat haver conversat darrerament amb l'expresident d'ERC, Josep Lluís Carod-Rovira, tot i que en la darrera conversa "només" ho van fer sobre els seus respectius llibres. Bosch ha indicat que Carod no vol participar en la política catalana malgrat que sí que ho hagi fet per donar suport a Amayur, la candidatura que representa 'l'esquerra abertxale'.

ERC no veu viable un pacte amb IU per formar grup parlamentari

Tot i que l'acostament programàtic entre ERC i ICV-EUiA fa que estiguin "molt a prop", la situació canvia quan es planteja un possible grup parlamentari amb Izquierda Unida. "No ho veig gaire viable perquè Cayo Lara ja s'ha manifestat contrari al concert econòmic per Catalunya", ha lamentat Bosch. El candidat republicà esperarà a conèixer els resultats electorals però aquesta opció no li resulta atractiva per les discrepàncies ideològiques amb IU.