El candidat del PP a la reelecció com a president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest diumenge -un cop escrutat el 99% dels vots- que "intentarà" formar un "govern estable" que tindrà com a "únic objectiu sevir als interessos generals dels espanyols". La seva formació ha quedat lluny de la majoria absoluta (123 escons) i no suma amb C's (40), i per aquest motiu Rajoy ha admès que s'obre una etapa "que no serà fàcil" on caldrà "parlar molt i dialogar més" per "arribar a enteses i acords". "Jo ho intentaré i no tinc cap altre nord que la defensa dels interessos generals d'Espanya", ha afirmat.

Ha agraït als "més de set milions d'espanyols" que han votat el PP el fet que hagin donat la seva confiança. "A ells els vull dir que el meu govern i jo com a president del govern he fet el que creia bo per l'interès general d'Espanya", i això "ha estat l'única guia a l'hora de governar". Rajoy ha comparegut a les 12 de la nit, quan ja havien parlat la resta de líders polítics, acompanyat de la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, així com la vicepresidenta del govern, Soraya Sáenz de Santamaría, així com la cúpula de la formació.Ha agraït a les prop de 200 persones que s'han aplegat davant la seu del PP el fet que representin els "centenars de milers de militants" del PP a l'Estat.

L'han rebut amb crits de "president, president", "Espanya, Espanya" i "Jo sóc espanyol, espanyol".Malgrat que ha perdut més de 3,5 milions de vots en aquests comicis (7,2 milions ara, 10,8 al 2011), Rajoy ha recordat que el PP "ha tornat a guanyar les eleccions" i ha volgut destacar l'avantatge d'1,7 milions de vots i 30 escons sobre el PSOE. En aquest marc ha reiterat que segons el seu criteri repetit durant tota la campanya- "qui guanya les eleccions ha d'intentar formar govern". "Jo intentaré formar govern i crec que Espanya necessita un govern estable", ha dit, perquè "s'han fet moltes coses al llarg d'aquests quatre anys, els espanyols han fet molts esforços, i ara cal perseverar".

Segons Rajoy "Espanya necessita un govern que tingui suport parlamentari" i per aquest motiu ell buscarà "un govern estable amb l'única objectiu de servir als interessos generals de tots els Espanyols". "Espanya necessita seriositat, seguretat, certesa i confiança", ha sentenciat.