La cap de llista del PSC al Congrés pel 26-J, Meritxell Batet, ha visitat aquest dissabte Girona, en el seu primer míting des de l´inici de la campanya electoral. Des del barri de Germans Sàbat, un històric feu socialista, la candidata ha fet una apel·lació directa al vot dels indecisos que, segons el CIS, encara suposen un de cada tres electors. Batet ha demanat que "cap aturat, dona, jove, treballador precaritzat o pensionista dubti" i donin suport al PSC, per evitar que "els extrems estèrils guanyin" el 26-J. Tant ella com el cap de llista al Congrés per Girona, Marc Lamua, han volgut també demanar el vot per als socialistes recordant la història i trajectòria del seu partit, "les conquestes socials, de drets i llibertats" impulsades pels seus governs i apel·lant a les herències polítiques dels presidents espanyols Felipe González i José Luís Rodríguez Zapatero.

Meritxell Batet ha centrat el seu missatge al míting de Girona en l´enquesta del CIS publicada aquesta setmana. Però no en el resultat que atorgava als socialistes, sinó en l´elevat nombre d´indecisos que assegurava el sondeig que hi havia encara. Així, la cap de llista del PSC ha considerat "una molt bona notícia" que encara un de cada tres electors no tingui decidit el vot, perquè segons ella poden ser la font de suports que falta als socialistes.

"No podem permetre que ningú deixi de votar, que ningú dubti. Que cap pensionista dubti, que cap dona dubti, que cap jove dubti, que cap treballador amb salari precaritzat dubti, no ho podem permetre, que cap aturat dubti. I està en les nostres mans", ha sentenciat Batet. I és que per a la cap de llista del PSC, "en un moment on la crisi assetja i genera tant patiment" convé votar als socialistes per evitar que "la polarització i els extrems guanyin, perquè són estèrils, no porten res, només crispen".

De la mateixa manera, Batet ha apel·lat al "sentiment d´orgull dels socialistes". "Som els que no es rendeixen, els que no s´amaguen, un partit disposat a seguir conquerint drets i llibertats, i seguir millorant el nostre dia a dia. Som els del sistema de pensions, el matrimoni igualitari, la igualtat home-dona, la sanitat universal, l´educació pública, i la llei de dependència", ha dit, tot mostrant-se segura que el 26-J "serem molts més" dels que apunten les enquestes.

En un sentit semblant s´ha expressat el cap de llista per la demarcació de Girona, Marc Lamua, que també ha volgut apel·lar a la història i trajectòria del PSC i del socialisme espanyol. Recordant que "el canvi va arribar a Espanya amb el cartell amb la cara de Felipe González", Lamua ha assegurat que ara "de nou tornem a posar el canvi a un cartell, amb la cara de Pedro Sánchez, perquè el canvi torni a arribar".

"I això no ho dic per caprici. Hem de recordar que Felipe fou el president de les llibertats, Zapatero el president dels drets, i Pedro Sánchez ha de ser el president de les oportunitats", ha sentenciat Lamua, tot afegint que els catalans "no permetrem que la dreta cavernària xafi drets, llibertats i oportunitats".

Lamua i Batet han participat, junt al primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i la regidora de Girona, Sílvia Paneque, al míting de Girona, davant unes 150 persones i en un acte on algunes de les cadires s'han acabat quedant buides. Després del míting, els socialistes han celebrat un dinar amb militants al barri de Germans Sàbat.