El candidat de CDC a Girona, Jordi Xuclà, s'ha dirigit a aquells que estan "temptats" de votar En Comú Podem (ECP) i els ha demanat que apostin per Convergència. Segons apunta, un dels arguments que li exposen aquells que dubten és que la coalició d'esquerres vol "frenar el PP". Davant d'aquest plantejament, Xuclà ha defensat que el vot a CDC té "un doble sentit": frenar Rajoy però també defensar la independència. "La nit electoral, els vots a En Comú Podem no es comptaran com a vots per avaluar el vigor del sobiranisme català però els de Convergència sí", ha manifestat. A més, el candidat ha demanat als gironins que recolzin la candidatura de CDC com a mostra de suport al president Puigdemont. "La moció de confiança del setembre la votaran 135 diputats però el suport al president el poden expressar tots els gironins 26-J a les urnes", ha declarat.

El cap de llista de CDC a Girona, Jordi Xuclà, ha llençat un missatge per aquells indecisos que dubten de votar En Comú Podem. Segons reflexiona, aquests dies de campanya electoral s'ha trobat amb persones que li diuen que estan "temptats" de votar la formació liderada per Xavier Domènech amb l'objectiu de "frenar el PP". En aquest sentit, Xuclà ha defensat que Convergència té exactament el mateix objectiu i ha recordat que un dels quinze compromisos electorals adoptats pel partit és no votar ni abstenir-se en una possible investidura de Mariano Rajoy o de qualsevol candidat alternatiu que presentés el PP.

Per això, Xuclà remarca que el vot a CDC té "un doble sentit". Per una banda, fer fora Rajoy del govern espanyol i, per altra banda, traduir-se en una defensa del procés independentista. "La nit electoral els vots a Convergència sumaran en el termòmetre per avaluar la fortalesa del sobiranisme", ha manifestat el candidat. D'altra banda, Xuclà també entén que el vot a Convergència el proper 26 de juny és una mostra de "confiança" cap al president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

"A Catalunya, les eleccions arriben en un moment que tenim president a diferència del 20 de desembre però amb el procés en un moment delicat", ha reconegut Xuclà, ja que el bloqueig de la CUP als pressupostos ha desencadenat en una moció de confiança que es votarà al setembre al Parlament.Per això, Xuclà creu que els gironins poden mostrar el seu suport a Puigdemont en les eleccions generals.

Compromís amb el baixador

Seguint la línia del partit que s'ha plantejat adoptar un compromís en clau territorial cada dia de la campanya-, el candidat ha assegurat que seguiran treballant perquè el baixador a l'Aeroport de Girona sigui una realitat. Xuclà ha recordat que la Generalitat ha pres la iniciativa i ha avançat en la redacció del projecte per tal que Girona sigui l'únic aeroport del sud d'Europa connectat a l'alta velocitat.

Ara falta, però, que el Ministeri de Foment autoritzi les obres, ja que Adif és la titular de la infraestructura. "Nosaltres no ens quedem parats i no ens volem passar tota la vida carregant les culpes a Madrid", ha declarat Xuclà, que acusa l'Estat de "retirar-se de les comarques gironines".