En Comú Podem, la candidatura de confluència integrada per Podem, Barcelona en Comú, ICV i EUiA i liderada per Xavier Domènech, repeteix victòria a Catalunya, amb el 79,61% dels vots escrutats, mentre que Ciutadans (C's) cau a l'última plaça.

El repartiment d'escons a Catalunya amb prou feines pateix variació respecte a les eleccions del passat 20 de desembre, ja que de moment totes les formacions repeteixen resultats a excepció del PPC, que guanya un escó, en detriment de C's.

En Comú Podem torna a ser la primera força, amb 12 diputats, per davant d'ERC, la candidatura de la qual, encapçalada per Gabriel Rufián, se situa en segon lloc amb 9 escons.

En tercer lloc, com ja va passar el 20D, continua estabilitzat amb 8 diputats el PSC, que fa sis mesos es va presentar amb Carme Chacón al capdavant i que aquesta vegada concorria amb Meritxell Batet com cartell electoral.

En clau sobiranista, ERC es manté com a força de referència de l'independentisme, ja que Convergència cau en percentatge de vots, encara que de moment aconsegueix retenir els seus 8 diputats.

La llista que liderava Francesc Homs torna a quedar en quarta posició, per darrere dels socialistes, en la que ha estat l'última cita electoral amb les sigles de CDC, ja que els convergents celebraran del 8 al 10 de juliol el seu congrés de refundació per crear una nova formació política hereva de Convergència.

En la franja baixa, la candidatura del PPC abanderada pel ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha avançat C's, que tornava a presentar-se a Barcelona amb Juan Carlos Girauta al capdavant.

Si el 20D les dues formacions van empatar a 5 escons però C's li va treure més de 70.000 vots d'avantatge al PPC, aquesta vegada els populars aconsegueixen 6 diputats, mentre que la llista de Girauta cau a 4.