El líder d'IU, Alberto Garzón, va vincular ahir les eleccions catalanes a les generals perquè, va dir, «en totes dues el que s'està disputant és l'ordre social, tant a Espanya com a Catalunya». Garzón, que es va afegir ahir a la campanya de Catalunya Sí que es Pot, la llista integrada per Podem, ICV, EUiA i Equo que lidera Lluís Rabell, va anunciar que participarà en actes per tot Catalunya. El dirigent d'IU va destacar que la candidatura de Lluís Rabell «té molt potencial i capacitat per fer fora el PP del Govern central i CDC de la Generalitat».

«Crec que les dues eleccions estan vinculades perquè són eleccions en les quals s'està disputant l'ordre social, tant a Espanya com a Catalunya, ja que Mas i Rajoy comparteixen un nucli ideològic que es tradueix en retallades i en això estem units a tot Europa, contra l'austeritat i per promocionar alternatives econòmiques i polítiques», va indicar el líder d'IU.

També el coordinador d'ICV, Joan Herrera, va donar suport a Rabell a Girona, on va advertir que cedir vots de persones d'esquerres a Junts pel Sí no són «vots de la vida», sinó vots perquè «augmentin les desigualtats». «Li diuen el 'vot de la vida' -va indicar respecte al lema de Junts pel Sí-, però per a nosaltres la vida és treballar per l'educació pública, la sanitat pública. La vida és treballar pels drets quotidians».

El candidat de Catalunya Sí que es Pot a la Generalitat, Lluís Rabell, va afirmar que Raül Romeva, cap de llista de Junts pel Sí, és «una tapadora» d'Artur Mas per tornar a fer-lo president i va qualificar Ciutadans com el «partit de l'IBEX-35». Precisament per això, Lluís Rabell va descartar una alternativa de govern amb C's, tampoc per evitar la investidura de Mas: «Mai a la vida, ells són els que han decidit ja aliar-se amb el PP. Els vots de Ciutadans a Madrid no han estat de regeneració democràtica, sinó per afermar en el poder un dels pitjors PP, el que acumula més casos de corrupció».