Des d'Olot, el cap de llista de la CUP-Crida Constituent per Girona, Benet Salellas, ha defensat el dret de vot per a tothom a la futura República Catalana, per tal d'evitar que el que ha descrit com un "apartheid democràtic". Salellas ha denunciat públicament que de cara a aquest 27 de setembre una part significativa de la societat catalana no tingui dret de vot, i per això ha cridat a "corregir aquesta situació a l'hora de construir el nou país".

D'altra banda, Salellas ha anunciat que la CUP-Crida Constituent mantindrà una política de "tolerància zero envers les actituds i posicionaments racistes". En clara referència al candidat del PP Albiol, el cap de llista gironí ha alertat del risc que s'estengui la islamofòbia, i ha fet una crida a combatre aquestes actituds "tant al carrer com a les institucions".

Salellas ha fet totes aquestes declaracions en una visita al mercat d'Olot, acompanyat dels candidats garrotxins Toia Codina i Marc August Muntanya, així com el regidor de la CUP a l'Ajuntament d'Olot Lluís Rubió.