Eleccions Catalanes

Núria de Gispert, Joan Rigol i Ernest Benach signen el «Manifest per la dignitat»

17.09.2015 | 00:00

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i els expresidents de la cambra Joan Rigol i Ernest Benach van signar ahir el Manifest per la Dignitat, un text promogut per la Comissió de la Dignitat que defensa el dret a l'autodeterminació i rebutja els «atacs» i el «menyspreu» de l'Estat. «Defensem el dret del poble de Catalunya a constituir-se en estat independent», va explicar el president de la Comissió, Josep Cruanyes, convençut que els «impediments constants» del Govern espanyol han acabat «anul·lant qualsevol mena d'autogovern». Els promotors denuncien els «insults i les ofenses» que ha rebut Catalunya, com les comparacions del procés sobiranista amb el nazisme.
Els recursos «constants» del govern espanyol a les lleis que aprova el Parlament; les suspensions del Tribunal Constitucional; les lleis «espanyolitzadores», com la llei Wert; i els «insults» i «ofenses» contra Catalunya formen part del llistat de temes que denuncia el Manifest per la Dignitat.
A més dels tres expresidents del Parlament, també van assistir a la presentació els exconsellers de la Generalitat com Josep Huguet, Xavier Vendrell i Antoni Comas i el president de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), Joandomènec Ros, que va fer d'amfitrió.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema