El número 3 de la CUP, Josep Manel Busqueta, va admetre ahir la possibilitat que Catalunya pugui patir un corralito un cop el país deixi de pagar el deute. «Pensem que una situació de tensió i conflicte com la que s'ha donat a Grècia podria ser probable», va assegurar. A més, va dir, aquest escenari podria portar a un «control públic» dels sector productius i financers per garantir una provisió de recursos per a la població. Per l'economista, es tractaria simplement d'un «impàs» que no va saber quantificar en temps, però creu que seria una aposta important «perquè ens juguem assentar les bases d'una veritable recuperació o ?continuar transitant durant dècades per l'austeritat i les retallades».

La formació parteix del fet que el deute contret per l'Estat espanyol és il·legítim i, per tant, davant l'escenari d'una nova república catalana, opinen que almenys caldria qüestionar-se si cal pagar-lo o no. L'economista va explicar ahir que la formació independentista no pensa fer front al deute.

D'aquesta manera, tots els recursos que es destinen ara mateix a pagar el deute es destinarien a recuperar una economia catalana que va qualificar de «deprimida» i «exhausta». Busqueta va alertar que la població hauria d'entendre que serà una situació «dura» però la CUP prefereix assumir aquest escenari, perquè si no «ens podem trobar amb cinc dècades d'austeritat».