El cap de llista de la CUP per Girona, Benet Salellas, vol abolir els concerts educatius en un termini màxim de deu anys per evitar que es continuïn finançant «escoles adoctrinadores i segregadores» amb recursos públics. Al costat de la sanitat, Salellas situa l'ensenyament com un dels puntals del nou estat català. Defensa que cal construir un nou model educatiu «que pivoti al voltant de la ILP d'Educació que es tramita al Parlament» i que, a l'hora de bastir-lo, «s'ha de comptar amb el suport i la complicitat de la comunitat educativa».

El número 1 de la CUP també fa una crida a desobeir la Llei Wert «a partir del minut zero» que la Generalitat aprovi una Declaració Unilateral d'Independència (DUI).

La CUP va presentar les propostes d'educació davant del Col·legi Groc de Girona. El partit va escollir Santa Eugènia per reclamar posar en valor tot allò que significava l'ensenyament durant la Segona República. «L'escola ha de ser un veritable servei públic amb capacitat per transformar la societat», va assegurar el número 13, Sebas Parra. Salellas va reivindicar l'ideari de la CUP front el de «l'esquerra convencional».

El número 9 de la llista, Miquel Blanch, va criticar «l'ofec econòmic» en què s'ha deixat l'ensenyament durant les dues últimes legislatures. Apostem «per la ruptura, i això també fa referència a l'educació; patim manca de recursos i precarietat laboral», va dir Blanch. Dins els greuges, també hi va situar la davallada d'inversions per alumne, l'increment de barracons a la demarcació o l'augment de la ràtio d'infants per mestres.