El cap de llista de Junts pel Sí (JxSí) a les comarques gironines, Lluís Llach, va demanar als catalans «valentia i tossuderia» per plantar cara a «un Estat amb un pla de guerra». El candidat, que va aplegar unes 400 persones en un acte a Cassà de la Selva, va alertar que Espanya intensificarà l'estratègia de la por fins al 27-S.

«Espereu-les grosses els deu dies que queden, és un Estat amb un pla de guerra, sapiguem-ho», va avisar Lluís Llach que va assegurar que Espanya utilitza l'estratègia de la por contra Catalunya per intentar in extremis desactivar el procés i evitar una victòria aclaparadora de Junts pel Sí a les urnes. «Ara anuncien que en dos o tres dies sortirà el dossier contra el president Mas, i en anuncien que ja està preparat», va criticar el cap de llista per Girona.

Per a Llach, totes aquestes maniobres demostren que l'Estat té «por» dels resultats de les urnes. «Que si quedarem aïllats, que si cremarem a les calderes d'en Pere Botero, és magnífic, no paren», va dir. I ho atribueix a que «per primera vegada» Catalunya compta amb «una arma» contra la que Espanya no hi pot fer res: la voluntat democràtica.

«Poden mentir, poden fer por però ens queda sempre aquesta arma i és la que hem d'utilitzar, amb democràcia, amb pacifisme però amb la tossuderia de saber que tenim un futur a defensar», va opinar Llach. El cantant va recordar que són unes eleccions excepcionals i, per això, s'ha creat una candidatura excepcional que aplega sensibilitats molt diverses al voltant de l'objectiu de la independència. «Per exemple, jo no he votat mai convergència i és un goig poder estar en aquesta llista», va afirmar.

Lluís Llach demana una mobilització massiva i un últim esforç «per convèncer els que encara no ho estan». «Diuen les enquestes que anem bé, no us en refieu, no us relaxeu, la feina d'anar a convèncer la gent l'hem de continuar fent», va afirmar el candidat de Junts pel Sí.