El PSC es compromet a dotar de pressupost els projectes per construir les escoles que fa anys que hi ha pendents a les comarques gironines. El cap de llista per Girona per les eleccions catalanes del proper 27S, Rafel Bruguera, creu que és "urgent" impulsar un pla específic d'inversions per "reconvertir els centres provisionals en permanents".

Bruguera critica que la desinversió dels darrers anys ha acabat amb més de 300 barracons arreu de les comarques gironines. Una situació que és especialment delicada a poblacions com Salt, on el candidat ha fet campanya aquest divendres. Bruguera lamenta que el govern d'Artur Mas ha paralitzat projectes que estaven ja a punt per tirar endavant, com la construcció del Gegant del Rec i el Salvador Sunyer.

El candidat socialista a les eleccions catalanes afirma que el PSC es prendrà com una prioritat resoldre la ubicació definitiva de les aules provisionals que ocupen més de 300 barracons a les escoles de les comarques gironines. La proposta dels socialistes passa per dotar pressupostàriament els projectes de construcció de les diferents escoles i institut pendents a les comarques gironines.

"L'educació de qualitat exigeix la màxima atenció del Govern de la Generalitat i, en conseqüència, ha d'ocupar un lloc prioritari en els pressupostos i les inversions del Govern de Catalunya", ha afirmat el candidat Rafel Bruguera a les eleccions catalanes durant una visita a Salt, aquest divendres a la tarda. Bruguera ha pres el municipi com a exemple de la desinversió dels darrers anys. Segons ha detallat, l'últim govern municipal liderat pel PSC -mandat 2007-2011- va deixar enllestit el projecte de construcció de l'escola Gegant del Rec. "Però el govern Mas tot just l'acaba de licitar, cinc anys després", ha lamentat Bruguera. En relació a l'institut Salvador Sunyer, continua, aleshores van cedir uns terrenys però encara no s'ha fet res i l'escola les Arrels continua en barracons.

"Salt és un exemple especialment sensible per la gran quantitat de població menor de setze anys que allotja i per la necessitat d'escolarització que això comporta", ha analitzat Bruguera, que ha fet campanya per a les eleccions catalanes per la portaveu del grup municipal socialista, Iolanda Pineda. "Volem tenir una educació de qualitat i aquest propòsit comença amb una xarxa de centres de qualitat, en condicions", ha valorat Pineda.

La situació que es viu a Salt, ha detallat Bruguera, no és aïllada. S'uneix, relata, a la necessitat de resoldre la saturació dels tres instituts de Blanes i dotar-los amb nous espais. "Els governs socialistes han estat els que han construït més escoles en democràcia a Catalunya, també a les comarques gironines. Volem recuperar les polítiques d'educació sensibles amb les necessitats del territori", ha afegit Bruguera.

Bruguera també s'ha referit, seguint amb els exemples, a la necessitat de construir nous centres d'ensenyament de secundària amb especial atenció al nou institut de Vilafant i concretar la nova ubicació de l'institut ubicat provisionalment a l'antic col·legi Major Bisbe Cartanyà de Girona.

El cap de llista posa dades sobre la taula per "avalar" l'anàlisi. "El curs escolar ha començat amb 30.000 alumnes més però amb 1.500 professors menys; i la Generalitat no ha resolt cap dels casos que mantenen, encara avui, 300 aules prefabricades als centres escolars de les comarques gironines", ha criticat Bruguera.