El candidat de la CUP-Crida Constituent, Benet Salellas, va carregar contra el projecte CIMS -que servirà per fusionar els hospitals Josep Trueta i Santa Caterina de Salt- perquè considera que és una «privatització encoberta», i va anunciar el suport al personal en lluita de la fundació Palafrugell Gent Gran, que posa com a exemple de privatització del model sanitari català. Salellas va presentar les propostes de la candidatura en matèria de sanitat. La CUP «no accepta el model sanitari mixt que s'ha anat imposant i que la resta de partits han acceptat i promogut en els darrers anys», i va defensar «un model íntegrament públic i que no tracti la salut com un negoci, sinó com un dret social».

En aquesta línia, Salellas argumentat que «sota l'aparença de l'optimització de recursos i la millora del servei, aquest projecte amaga un procés de privatització». Salellas ha assegurat que «actualment ja s'estan delegant serveis del Trueta al Santa Caterina, per després acabar-los externalitzant, com ha passat amb el servei d'al·lèrgies».

Respecte als drets laborals del personal sanitari, el cap de llista va explicar que la CUP aposta perquè hi hagi «un sol model de treballador públic, i va denunciar que projectes com el CIMS també impliquen «la precarització» del personal sanitari gironí.

En la roda de premsa també va ser-hi la metgessa Imma Sau, número 6 de la candidatura, que va compartit diversos punts del manifest que han signat els diferents col·legis professionals catalans.