La Junta Electoral de Barcelona creu que el president català, Artur Mas, «va infringir els principis d'objectivitat i transparència del procés electoral» durant el seu discurs institucional de la Diada de l'11 de setembre i l'insta a «abstenir-se de realitzar actes similars» a la campanya.

La resolució de la Junta estima el recurs presentat pel PSC, que va denunciar que la intervenció de Mas després de rebre al Palau de la Generalitat els organitzadors de la mobilització independentista a l'avinguda Meridiana «va anar més enllà d'una declaració institucional», perquè va pretendre «condicionar la voluntat dels ciutadans de cara a les eleccions del 27S». L'ens conclou que la declaració de Mas, que va emetre TV3, «anunciada i difosa com a 'institucional'», va suposar una utilització de la seva condició del president de la Generalitat i d'un mitjà públic de comunicació per traslladar als electors el missatge ideològic de la candidatura Junts pel Sí, de la qual el president de la Generalitat és membre.

En el transcurs de la declaració, Mas va subratllar que «al carrer s'influeix però a les urnes es decideix», tot afegint que a les eleccions del 27 de setembre els catalans tenen «possibilitat no només d'influir sinó de decidir». La Junta Electoral fa una «estrebada d'orelles al president de la Generalitat per aquestes afirmacions, en recordar que la legislació vigent no permet als poders públics «realitzar una campanya de foment de la participació» en unes eleccions. Mas també va dirque "qualsevol nació del món té dret a decidir el seu futur" i va destacar que la gran mobilització a la Meridiana «fa molta il·lusió».