Eleccions Catalanes

Llach: «Tinc pressa i vaig a totes contra un Estat enquistat en el poder»

El cantant aclareix que el procés no va «contra ningú» i recorda que «els espanyols són tan víctimes com nosaltres, no els mirem com a enemics»

19.09.2015 | 00:00
El candidats de Junt pel Sí, a l´escenari d´un ple teatre de Blanes.

El cap de llista de Junts pel Sí a Girona, Lluís Llach, va reivindicar l'estat propi davant les 600 persones que van omplir el teatre de Blanes. «Tinc pressa i vaig a totes», va dir el cantant. Llach va assegurar també que la independència no va «contra ningú», sinó contra un «Estat enquistat en el poder». «Els espanyols són tan víctimes com nosaltres», va assegurar el cap de llista per Girona, tot demanant que «no els mirem com enemics; és un Estat enquistat en el poder i quan retallen a casa nostra, també retallen als espanyols que no se senten catalans». L'acte de Junts pel Sí a Blanes va comptar amb les intervencions del número 10 per Barcelona, Jordi Turull, i del diputat al Congrés Joan Tardà.
Unes 600 persones van omplir el teatre municipal de Blanes per escoltar els membres de la candidatura de Junts pel Sí, i fins i tot es va haver de quedar gent a fora.
Dirigint-se a l'auditori, el cap de llista per Girona va assenyalar que «els autèntics protagonistes de tot sou vosaltres. Gràcies. Us admirem profundament perquè sense vosaltres no seria possible». Llach va recordar el caràcter transversal de la candidatura de Junts pel Sí i va assegurar que «som amb vosaltres i només som per vosaltres; aquesta és la nostra gran riquesa».
«A partir del 2010 hem pres -va afegir- la decisió de ser els protagonistes, de deixar de ser súbdits, aquesta és la nostra riquesa». Per al cantant, amb la independència «volem sobirania nacional per obtenir la social i estar al servei dels ciutadans».
Turull va explicar que ara «tenim la responsabilitat de fer-ho bé per fer-ho possible, perquè la història ens ha convocat i ens jutjarà. No podem fallar a tota aquella gent que ja no hi és i no podem fallar als més joves podent-los deixar un país millor».
«Us heu de sentir actors i no espectadors d'aquest pas que farem; hem arribat aquí entre tots», va assegurar el número 10. Turull va aclarir que «ho fem perquè la gent visqui millor i perquè puguem deixar un país millor als nostres fills», i que «la resignació no existeix al vocabulari del catalanisme polític». «Ens hem trobat amb un Estat que sempre ens ha respost tractant-nos com a súbdits, que ni fa ni deixa fer i per això el 27-S, per dignitat, decidirem amb urnes, amb vots i amb democràcia», va destacar Turull.
Finalment, Tardà va dir que «respectem molt les banderes, però de banderes no se'n menja. Si tot el que estem fent hagués de servir només per canviar de bandera, no valdria la pena; ho hem de fer perquè la gent visqui millor».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema