Eleccions Catalanes

Marc Vidal proposa generar 10.000 llocs de treball a l'any a comarques gironines

Defensa crear un banc públic que no tanqui l'aixeta del crèdit a petites i mitjanes empreses

19.09.2015 | 00:00

El cap de llista de Catalunya Sí Que es Pot (CSQP) per Girona, Marc Vidal,va explicar el seu pla per generar ocupació per arribar a crear fins a 10.000 llocs de treball anuals en sectors com la salut, la dependència, les energies renovables, la rehabilitació energètica d'edificis, en el patrimoni natural i cultural i en el turisme. «Moltes petites i mitjanes empreses es creen i no aguanten ni un any, i el problema bàsic és la falta de crèdit», va afirmar Vidal que creu que hi ha d'haver una implicació directa en el finançament d'aquests projectes. «Si els bancs no compleixen, cal recuperar la proposta d'un banc públic que cobreixi la necessitat», proposa.
El candidat va detallar que crear un banc públic no és una competència autonòmica i, a més, passa per derogar la reforma laboral o la llei de la reforma elèctrica. Tot i això, va remarcar que cal fer un pas per assegurar que un banc «compleix la funció social que ha de complir» i recolza els empresaris.
La proposta es basa en el pla 'Nova economia, nova ocupació', que implicaria la creació de treball públic directe «orientat a donar suport a l'estat del benestar, a aquells serveis socials que estan infradotats, referits als àmbits de salut i dependència, i també en el sector educatiu».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema