El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, enviarà aquest dissabte una carta a 200.000 militants del partit en què els anima a posar-se en contacte amb els seus amics i coneguts de Catalunya per convèncer-los que votin el PSC el proper 27-S. A més, el partit ha fet públic un vídeo on diversos càrrecs institucionals socialistes de tot l'Estat apareixen trucant a Catalunya i animant a votar socialista. El candidat del PSC, Miquel Iceta, ha anunciat aquest dissabte a Girona aquest "regal de Pedro Sánchez" als socialistes catalans, una campanya batejada 'Llama a tu primo, llama a tu amiga'. Pedro Sánchez ha acompanyat, novament, el candidat socialista en aquest acte.

"Si coneixes a algú que vagi a votar el pròxim 27 de setembre, perquè no l'invites a conèixer les nostres propostes amb una trucada de telèfon? Ajuda'ns amb la teva veu a obrir un camí de diàleg i entesa". Sánchez els indica en aquesta missiva que "els socialistes compromesos amb els reptes de la societat catalana i que des de tots els territoris proclamen amb més força que mai que no volen una Espanya sense Catalunya ni una Catalunya sense Espanya".

El líder del PSOE es dirigeix als militants perquè sumin la seva a veu a "aquest gran esforç col·lectiu. Davant l'independentisme i l'immobilisme, els socialistes oferim una resposta a tota la societat catalana i espanyola".

En el seu míting, Iceta ha fet referència a la campanya "d'afecte" dels socialistes que ha dit que té un to "de fraternitat i de família". També ha recalcat el vídeo en el qual alguns alcaldes "demostren com s'han de fer les trucades. Això és la germanor i la fraternitat que defensem i la relació entre Catalunya i Espanya".