Eleccions Catalanes

La CUP defensa un pla d'emergència social immediat després dels comicis

La formació encapçalada per Benet Salellas reitera a Santa Coloma el seu rebuig a la MAT

20.09.2015 | 00:00
El cap de llista de la CUP a Girona, Benet Salellas, a Santa Coloma.

Els caps de llista de la candidatura per Girona de la CUP-Crida Constituent, Benet Salellas i Marta Ball-llosera, van ser ahir al matí a Santa Coloma de Farners, acompanyats per la també candidata selvatana Imma Sau i la regidora de la CUP Sylvia Barragan.
Primer, els candidats van escenificar el suport de la CUP a diferents lluites i demandes socials colomenques: la defensa del cabal de la riera de Santa Coloma, la lluita contra la MAT i la defensa del dret a l'habitatge al municipi.
Posteriorment, el cap de llista, Benet Salellas, va destacar que "davant la crisi del règim cal començar de zero per construir un nou país al servei de la gent". El candidat va insistir que "avui l'opció realment revolucionària i de canvi és la independència" i va qualificar de "simptomàtic" que tots els defensors del status quo, com "bancs, patronals i partits del sistema" estiguin manifestant-se en contra del procés català.
D'altra banda, Salellas va exposar que una de les principals apostes de la CUP a partir del 27-S serà "l'impuls d'un pla d'emergència social que prioritzi l'aturada dels desnonaments i la pobresa energètica" i que "reverteixi la política de retallades i privatitzacions". D'aquesta manera, el cap de llista va destacar que caldrà "desobeir les imposicions de la troica i fer una auditoria per deixar de pagar la part il·legítima del deute".
La número 2 de la llista, Marta Ball-llosera, va reivindicar la lluita ecologista i en contra de la MAT. Ball-llosera va argumentar que "la MAT no respon a les necessitats energètiques de les comarques gironines", sinó als interessos de les elits econòmiques, i va advocar per un canvi de model energètic en clau ètica i sostenible. L'acte va acabar amb les intervencions d'Imma Sau i Sylvia Barragan.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema