La CUP farà "tot el possible" per evitar que Artur Mas sigui president després del 27-S, en considerar CDC com un "llast" per a l'independentisme, però tampoc farà res que faci "descarrilar" el procés, segons va afirmar ahir el candidat de la formació, Antonio Baños, que prefereix de president algú "de consens".

Baños va asseverar que la CUP "està entre dos límits: farem tot el possible perquè Artur Mas no sigui president, però també va demanar que ningú dubti que mai farem ni parar ni descarrilar el procés cap a la independència, al contrari, en som l'accelerador".

El candidat independentista entén que a Catalunya no hi ha un "règim presidencial" i que, per tant, el nom del futur president de la Generalitat "no és decisiu" i fins i tot "és irrellevant". En canvi, Baños creu que si després del dia 27 es forma un govern de concentració, qui el presideixi hauria de ser "un nom de consens", per a la qual cosa "seria lògic que si en un extrem ideològic hi és Mas i en l'altre nosaltres, busquem al mig un espai on totes les forces polítiques es puguin sentir còmodes". Va considerar, en aquest sentit, que podria ser "una figura de prestigi, no política o procedent de la política no partidària".

La formació veu CDC com un "llast" per al procés i com un partit amb "ombres", tant per la seva forma de governar "autonomista" al llarg de tres dècades, com pels casos de corrupció en els quals s'ha vist implicada, amb militants imputats i amb les seus embargades. El polític va afirmar que les relacions entre la seva formació i els convergents "no són gens cordials ni amables, ni ho podrien ser".